Data-EDIH

EDIH

Az EDIH, azaz az European Digital Innovation Hubs/európai digitális innovációs központok célja, hogy segítse a vállalatokat és a közszféra szervezeteit abban, hogy reagálni tudjanak a digitális kihívásokra és versenyképesebbé váljanak. Az EDIH támogatja a vállalatokat az üzleti/termelési folyamatok, termékek vagy szolgáltatások digitális technológiák segítségével történő fejlesztésében:

  • hozzáférést biztosít a műszaki szakértelemhez és teszteléshez, valamint a „befektetés előtti tesztelés” lehetőségét nyújtja,
  • innovációs szolgáltatásokat tesz elérhetővé, például finanszírozási tanácsadás, képzés és készségfejlesztés, amelyek központi szerepet játszanak a sikeres digitális átalakulásban,
  • segíti a vállalatokat a környezetvédelmi problémák kezelésében, különös tekintettel a digitális technológiák fenntarthatóság és körforgásos célú felhasználására.

Az EDIH-k egyesítik a regionális jelenlét előnyeit a páneurópai hálózatok rendelkezésére álló lehetőségeivel. Ez a regionális jelenlét lehetővé teszi számukra, hogy a helyi nyelvi és innovációs ökoszisztémán keresztül biztosítsák azokat a szolgáltatásokat, amelyekre a helyi vállalatoknak szükségük van. A hálózat európai lefedettsége elősegíti a bevált gyakorlatok cseréjét a különböző országok központjai között, valamint speciális szolgáltatások nyújtását a régiók között, ha a szükséges készségek nem állnak rendelkezésre helyben.

Tudjon meg többet az EDIH-ről a projekt hivatalos oldalán!

Data-EDIH

A Data-EDIH aktívan elősegíti a magyarországi kis- és középvállalatok, valamint a közszféra szervezeteinek digitális átalakulását. A Data-EDIH konzorcium magas tudományos és gyakorlati műszaki/üzleti fejlesztési kompetenciát képvisel.  Ennek a konzorciumnak a tagja a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ is, ahol 2023 őszétől az alábbi képzések és fejlesztések vehetők igénybe:

Képzések finanszírozása

A szolgáltatások térítésmentesek, a vállalkozások a “de minimis” keretük terhére vehetik igénybe azokat.

de minimis támogatás a vállalkozások részére nyújtott csekély összegű állami támogatás. Minden kkv rendelkezik ún. de minimis kerettel (mértéke 3 pénzügyi évre vetítve 200 000 euró), amely virtuális keretet a vállalkozások a pályázati és egyéb támogatási formák révén kapott csekély összegű támogatástások révén tudják lehívni.  Jelen programban csak a kis- és középvállalkozások tudnak a konzultációs vagy tréningszolgáltatásokat a de minimis keretük terhére igénybe venni.